Mørefuchsia på tur til Sykkylven


Lørdagen 1. september var medlemmene i Møre Fuchsia invitert til Nellie og Bernt og Ragnhild og Jostein i Sykkylven. Vi samkjørte med bil, og ferje. Hele 16 stykker var vi som møttes i Sykkylven.

Også denne helga var det kaldt, hustrig og en del regn, men hva gjør man ikke for å få være med på en fuchsiatur. Turen gikk først til gården til Nellie og Bernt hvor vi var bedt til kl.15.00. De hadde jammen en stor og flott hage med mange rhododenron, fruktrær, roser, hagedam, skaugumbegonia, mange staudebed og en mengde fuchsia. Hagen hadde også flotte uteplasser innrammet av en mengde fuchsiaplanter. Mange av fuchsiaene var riktig store. En så stor hage med så mange planter må kreve mye arbeid. Bare det å sette inn og ut alle plantene og knollene vår og høst må være krevende.

Etter å ha studert hagen og fuchsiane både lenge og vel, ble vi bedt inn til gode og varme stuer med nydelig dekkede bord. Vi fikk servert deilig varm brennsnut (en slags suppe med poteter, kålrabi, gulrøtter, kjøtt, pølseretc. i). Det varmet godt i en iskald skrott. Den smakte nydelig godt som man sier på Sunnmøre. Nellie hadde kokt to store kjeler. Siden vi var så mange fikk hun god avsetning på maten sin. Etter måltidet ble det fuchsiaprat og utlodning før vi dro videre.

 

Bildene er knipset av Stig-Olav og Anne-Grethe Persvik.
Klikk på bildene for å se stor versjon
 

Det var ikke vanskelig å finne samtaleemner i regnet

Noen av våre deltakere på turen

En flott smijernsbue dekket av blomkarse og fuchsia

Ragnhild viser fram noen
av sine fuchsia
 

Nellie med noen av sine fuchsia

Smart oppheng for fuchsia

Flott uteplass med fuchsia