Fuchsiautstillingen i Ålesund – En nytelse av skjønnhet

 Søndag 31. august 2008 arrangerte Møre Fuchsia sin årlige utstilling av fuchsia og pelargonium i Borgundgavlen i Ålesund.

Det var utrolig mange flotte planter å se på utstillingen. Det var blomster i hvitt, rosa, rødt, lilla, blått, burgunder m.m. Noen var enkle, andre halvfylte eller fylte. De var små, mellomstore og virkelig store. Det er utrolig at det finnes så mange forskjellige arter.

Det var en nytelse av skjønnhet og se alle disse vakre plantene. Det var ca. 200 planter som ble stilt ut og det er jo ikke verst når det var kun fem stykker som stilte ut. De største var store som trær. Siden det var opphold og god tempratur var det  mange besøkene. Og de besøkene kunne i tillegg til å se mange fine planter, få råd og vink om stell og overvintring av fuchsia. Det var også mulig å få kjøpt stiklinger, noe som var veldig populært.

 Siden det er såpass få aktive medlemmer i Møre Fuchsia  har det blitt en utfordring å rigge til utstyr og planter. Det krever at det er lettvint å sette ting på plass og ta det ned igjen. I år fikk vi derfor låne et stillas som vi hengte amplene på. Det tok seg flott ut. Ellers kjøpte vi et partytelt i fjor. Vi håper imidlertid at vi greide å markedsføre oss så bra at vi får noen nye medlemmer.

 Anne-Grethe

Bildene er knipset av Stig-Olav og Anne-Grethe Persvik.
Klikk på bildene for å se stor versjon
 


Skjønne omgivelser
til vakre planter
En del av utstillingsområdet

Plantene var plassert i stativ,
på trapper
og hengende i ampler

Stiklingssalget gikk strykende!

Aud Dahlsrud med et av sine store fuchsia-trær